Turqia e Erdoganit arreston 532 persona, ata akuzohen për “lidhje” me ish-shokun e tij, Gulenin

Turqia e Erdoganit arreston 532 persona, ata akuzohen për “lidhje” me ish-shokun e tij, Gulenin

Prokurorët turq urdhëruan a rrestimin e 532 të dyshuarve përfshirë 459 personel ushtarak që shërbenin në një operacion që synonte njerëzit e lidhur me një klerik mysliman për të cilin Ankaraja thotë se ishte pas një përpjekje për grusht shteti në 2016.

Hetimi u zhvillua në 62 provinca kundër rrjetit të predikuesit me qendër në SHBA Fethullah Gulen. Prokurorët e Stambollit urdhëruan a rrestimin e 258 të dyshuarve, duke përfshirë katër kolonelë, një nënkolonel, nëntë majorë dhe 24 kapitenë. Prokurorët në qytetin perëndimor turk Izmir urdhëruan a rrestimin e 274 personave.