Turqia paralajmëron Bidenin: “Mos e bën këtë veprim, sepse i prishim punët edhe më shumë!”

Turqia paralajmëron Bidenin: “Mos e bën këtë veprim, sepse i prishim punët edhe më shumë!”

Ministri turk i Punëve të Jashtme, Mevlut Cavusoglu, tha të martën se çfarëdo hapi i presidentit amerikan, Joe Biden, për ta nj0hur si gj eno cid rvasjen e armenëve nga Perandoria Osmane më 1915 do t’i dë mtonte edhe më shumë lidhjet edhe ashtu të te ndosura mes dy vendeve.

Turqia e pranon se shumë armenë që jetonin në territoret e Perandorisë Osmane janë li kuiduar në për leshje me for cat osmane gjatë Lutfës së Parë Botërore, por e konteston shifrën e tyre dhe mohon se ato kanë qenë të ork estruara në mënyrë të vazhdueshme dhe se përbëjnë gj eno cid. BURIMI LAJMIT