Vuçiç e refuzon kërkesën e BE-së, nuk vendos sanksione ndaj Rusisë

Vuçiç e refuzon kërkesën e BE-së, nuk vendos sanksione ndaj Rusisë

Nga 2 marsi, BE ka vendos në listën e sanksioneve katër zyrtar rus për shkak të a rrestimit të Aleksej Navalni, ndërsa Serbia është nën presi0n që të bashkohet vendosjes së sanksioneve, por Vuçiq ka refuzuar, shkruan “Novosti” transmeton “Bota Sot”. Mësohet se Beogradit si kandidat për bashkëngjitje në BE, Bruksel i ka sugjeruar të ndjek politikën e saj, që është refuzuar nga Vuçiq.

Ky hap me gjasë nuk do mbetet pa pasoja, thotë gazeta, pasi Vuçiq dëshiron të ruajë pozitën shtetërore në lidhje me bisedimet për çështjen e Kosovës. Me gjasë kjo do iu shërbejë vendeve perëndimore si alibi për presion ndaj Beogradit dhe Vuçiqit, që si paralajmërim erdhi në raportin e KE-së për Serbi.