Zbulohet plani i Putinit, ushtria ruse zbarkon në Polin e Veriut

Zbulohet plani i Putinit, ushtria ruse zbarkon në Polin e Veriut

Disa imazhe satelitore kanë zbuluar praninë e disa f0rcave ushtarake në Arktik, Poli i Veriut. Mësohet se kjo ushtri, ka shtrirë aktivitetin e saj lutfarak në Polin e Veriut. Siç shihet edhe nga fotot, pistat ushtarake janë riparuar ndërsa mbikëqyrja shtesë dhe mjetet e mbrojtjes ajrore janë vendosur në vendet përkatëse.

Në bazë të fotove, kuptohet se Rusia ka provuar a rmët e saj të fundit në një zonë ku ka shkrirë akulli dhe kjo për shkak të ndryshimit të klimës. Ndërkohë në Arktik janë parë tre nga nëndetëset e r aketave b alistike b ërthamore të Rusisë, teksa dhanë një spektakël. BURIMI LAJMIT