Amerikanët “pushtojnë” Shqipërinë, qindra mjete ushtarake shkarkohen në Durrës

Amerikanët “pushtojnë” Shqipërinë, qindra mjete ushtarake shkarkohen në Durrës

Porti i Durrësit ka pritur gjatë këtyre ditëve një numër të madh m jetesh dhe teknologjie ushtarake dhe staf amerikan, për të cilat zyrtarët thanë se një përqendrim i tillë ushtarak nuk ishte parë që prej Lutfës së Dytë Botërore.

Kanë qenë rreth 700 mjete dhe pajisje të tjera ushtarake nga Brigada e 53 e Floridas që u shkarkuan në Durrës nga anija USHNS Bob Hope gjatë ditëve të fundit. Këto të fundit do të përdorën për s tërvitjen e madhe ushtarake të NATO-s “Defender-Europe 21”. BURIMI LAJMIT