‘Dridhen’ tokat shqiptare, caktohet data e nisjes së stërvitjes më të madhe ushtarake në Shqipëri

‘Dridhen’ tokat shqiptare, caktohet data e nisjes së stërvitjes më të madhe ushtarake në Shqipëri

Stërvitja ushtarake, e organizuar nga ushtria amerikane në Evropë dhe Afrikë, ku do të marrin pjesë rreth 28 mijë trupa nga 26 vende aleate dhe partnere, do të zhvillohet dhe në vendin tonë, në 7 baza të ndryshme.

“Defender 21” do të çelet më 4 Maj dhe pritet të zgjasë deri në 9 Qershor. Shqipëria është një nga 16 vendet mirëpritëse në zhvillimin e kësaj stërvitjeje ushtarake. Forcat tona të Amratosura, do të përfaqësohen me rreth 1000 trupa.