Erë lufte? Tajvani pregatit ushtrinë, të gjithë forcat në gatishmëri kundër Kinës

Erë lufte? Tajvani pregatit ushtrinë, të gjithë forcat në gatishmëri kundër Kinës

Tajvani krijoi një forcë të re rojesh bregdetare, e cila të ndihmojë në përballjen me taktikat kineze të lutfës kundër ishullit.

Njësia e drejtuar nga civilë, do të funksionojë si degë e marinës tajvaneze në kohë k0nflikti. Kina i ka shtuar aktivitetet e saj në afërsi të Tajvanit, përfshirë dhe stërvitjet detare apo veprimtarinë pranë hapësirës së tij ajrore e detare, duke ngjallur shqetësim tek autoritetet tajvaneze. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE