Oficeri amerikan i inteligjencës: “Rusia po dërgon luftanije në Mesdhe e Afrikë!”

Oficeri amerikan i inteligjencës: “Rusia po dërgon luftanije në Mesdhe e Afrikë!”

Bindja e Vladimir Putinit se “një fuqie të madhe botërore i nevojitet një flotë e fuqishme ushtarake”, përfshin dhe shtimin e pranisë detare ruse si dhe operacioneve të saj në Mesdheun Lindor e përgjatë brigjeve të Afrikës, pohoi një zyrtar i lartë i shërbimeve amerikane të inteligjencës.

Christopher Bort, ekspertët për Rusinë dhe Euroazinë në Këshillin Kombëtar të Inteligjencës, tha se që prej vitit 2013, Putin e ka vendosur theksin tek forcimi i pranisë detare, si fillim në Siri, ku ka një bazë ndërsa po punon për mbylljen e një marrëveshjeje, me të cilën do të krijonte një kompleks të ngjashëm edhe në Sudan. DEKLARATA E TIJ E PLOTE