Palestina jep ‘myzhden’ me raketën e re: “Kemi qëlluar Izraelin!”

Palestina jep ‘myzhden’ me raketën e re: “Kemi qëlluar Izraelin!”

Krahu ushtarak i Hamasit, Brigadat Izz al-Din al-Qassam, ka publikuar pamjet e një lloji të ri r aketash që thuhet të jetë q ëlluar në Izraelin jugor. Një zëdhënës u shpreh se “Ayyash 250” ka një shtrirje prej 250 km dhe se u lëshua drejt Aeroportit Ramon pranë qytetit të Eilat, të Detit të Kuq.

Pretendimet e Hamas-it nuk janë verifikuar në mënyrë të pavarur, por Times of Israel raporton se një r a ketë e nga Gaza fluturoi 250 km në territorin izraelit dhe ra në rajonin Hevel Eilot, në veri të Eilat. Gazeta thotë se kjo mund të jetë p redha me rreze më të gjatë që Hamas-i ka q ëlluar ndonjëherë në Izrael.