Turqia e Erdoganit i ‘shtyp’ qytetarët gjatë protestës në Ditën e Punëtorëve

Turqia e Erdoganit i ‘shtyp’ qytetarët gjatë protestës në Ditën e Punëtorëve

Dhjetra p rotestues u a rrestuan në Stamboll gjatë një marshimi për 1 Majin, pavarësisht një shtetrrethimi të vendosur nga qeveria për shkak të kufizimeve të pandemise. P rotetsta sh kaktoi p ërplasje mes policisë dhe qytetarëve nga ku të paktën 100 prej tyre u a rrestuan.

1 maji njihet në shumë vende si Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve dhe është një festë publike në disa kombe, përfshirë Francën. Në Turqi, gjatë 1 Majit ka pasur vazhdimisht p rotesta kundër qeverisë duke çuar në p ërplasje mes p rotestueseve dhe p olicisë.