Bota përjeton “tërmet”: SHBA, Rusia dhe NATO bashkohen në Detin e Zi, kryejnë manovra të rrezikshme ushtarake

Aleanca veri-atlantike ka nisur një stërvitje ushtarake në Detin e Zi. “Sea Breeze 2021”, që filloi të hënën, do të zgjasë dy javë dhe do të përfshijë rreth 5,000 personel ushtarak nga vendet anëtare të NATO’s dhe aleatët e tjerë.

Në stërvitje marrin pjesë marina amerikane me 30 anije luftarake dhe 40 avionë, përfshirë sh katërruesin e raketave USS Ross. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE