Joe Biden firmos dekretin e fundit: “Fundoset Sali Berisha dhe lindin probleme për Shqipërinë!”

Joe Biden firmos dekretin e fundit: “Fundoset Sali Berisha dhe lindin probleme për Shqipërinë!”

Presidenti i ShBA, Joe Biden, ka ndërmarrë një tjetër masë tepër të fortë ndaj zyrtarëve në Ballkanin Perëndimor. Përmes një urdhri ekzekutiv të firmosur, ai ka bërë të ditur se SHBA do të bllokojë pasuritë e cilitdo personi që sipas Departamentit të Thesarit Amerikan kanë cenuar stabilitetin në rajonin tonë, përfshirë edhe zyrtarët shqiptarë.

Përveç bllokimit të pasurive, dekreti u ndalon këtyre personave dhe hyrjen në territorin e SHBA. Sipas dekretit presidencial do të përfshihen edhe personat të cilët janë të lidhur me kor upsionin dhe do të ketë efekt mbi ish-zyrtarë apo zyrtarë aktualë të qeverive të vendeve të Ballkanit Perëndimor që kanë përdorur asetet publike për të përfituar personalisht apo për qëllime politike.