Putin i dërgon mesazh Britanisë dhe SHBA-së: “Po na provokoni ushtarakisht!”

Vladimir Putin i Rusisë ka akuzuar ushtrinë e Mbretërisë së Bashkuar dhe SHBA për organizimin e një “provokimi kompleks”, pasi anija luftarake britanike HMS Defender lundroi pranë brigjeve të Krimesë së aneksuar.

Ndërsa nuk kishte rrezik për të filluar Luftën e Tretë Botërore, ai tha, se besonte se ishte pjesë e një përpjekjeje për të ngritur baza ushtarake në ose pranë Ukrainës raporton BBC. DEKLARATA E TIJ E PLOTE