Shqipëria do të blejë drona ushtarak nga Turqia: Kostoja rreth 9 milionë euro

Reputacioni ndërkombëtar i dronëve luftarak turq po zgjerohet gradualisht. Një tjetër vend i është drejtuar Turqisë për të rritur sigurinë e tij kombëtare. Shqipëria ka hyrë në listën e vendeve që preferojnë dronët luftarakë prodhim turk.

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë miratoi një buxhet shtesë prej 8 milionë e 200 mijë eurosh për furnizimin e vendit me mjete ajrore luftarake pa pilot të prodhuara nga Turqia. Zhvillimi në fjalë erdhi pas vizitës në Turqi të ministrit të Brendshëm të Shqipërisë, Bledar (Bledi) Çuçi dhe zyrtarëve ushtarakë. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE