Avionët luftarakë të Katarit, do të vendosen në Turqi: Çfarë po pregatitet?!

Avionët luftarakë të Katarit, do të vendosen në Turqi: Çfarë po pregatitet?!

Stërvitja ushtarake ndërkombëtare “Anatolian Eagle-2021” po mbahet këto ditë në qytetin turk Konya, me pjesëmarrjen e Marinës Turke, Forcave Ajrore, si dhe forcave ajrore nga Azerbajxhani, Pakistani dhe Katari. Bangladeshi, Bjellorusia, Bullgaria, Burkina Faso, Gjeorgjia, Iraku, Suedia, Kosova, Libani, Hungaria, Malajzia, Nigeria, Rumania, Tunizia, Ukraina, Omani, Jordania dhe Japonia gjithashtu marrin pjesë si vëzhgues, transmeton InfoShqip.

Ushtrimi shumëkombësh zhvillohet çdo vit në Qendrën e Trajnimit Konya, në një mjedis realist luftimi për të përmirësuar aftësitë e elementeve kombëtare dhe të huaja, për të provuar taktika dhe teknika të reja, për të zhvilluar operacione të përbashkëta dhe të kombinuara dhe për të maksimizuar efikasitetin duke rritur mbështetjen e ndërsjellë midis forcave Aleate. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE