SHBA jep alarmin: “Kina po ndërton mbi 100 baza sekrete bërthamore në shkretëtirë!”

Kina po krijon më shumë se 100 struktura për r aketa b ërthamore në shkretëtirë thonë të alarmuar zyrtarë amerikanë pas analizimit të fotove satelitore, e kjo përfaqëson sipas tyre një zgjerim të mundshëm të kapaciteteve n ukleare të vendit.

Analistët paralajmëruan se një lëvizje e tillë përbën një zhvillim mjaft shqetësues, veçanërisht duke pasur parasysh tensionet në rritje mes Kinës dhe perëndimit. Lajmi, i raportuar më së pari nga Washington Post, flet për të paktën 119 struktura që mbajnë r aketa baliste ndërkontinentale. Ato janë diktuar në shkretëtirën e Gansusë. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE