Në sy të forcave të NATO-s, Rusia fundos anijen në Detin e Zi

Tensioni mbetet i lartë në Detin e Zi ku flotat e perëndimit janë përballë atyre të Rusisë, e cila ka këcrënuar edhe me fundosjen e anijeve që do të futen sipas saj në ujërat territoriale ruse duke pretenduar diçka të tillë për Krimenë.

Të sh tënat dhe sh përthimet nga stërvitjet e të dyja palëve nuk kanë reshtur në Detin e Zi, ndërsa gjatë mëngjesit të sotëm flota dhe aviacioni rus kanë fundosur një anije “armike” në Detin e Zi duke testuar kështu a rsenalin e saj ushtarak. Anija e vjetër u q ëllua nga anijet e tjera ushtarake ruse si edhe 10 avionë që fluturuan aty gjatë stërvitjes.