VIDEO: Ushtria serbe e humb kontrollin gjatë stërvitjeve, vdes një ushtarë dhe shumë të tjerë në rrezik

Një video nga një stërvitje ushtarake serbe, e cila u mbajt tre ditë më parë, tregon më së miri se sa e “sigurt” ishte e gjithë ngjarja për pjesëmarrësit dhe mjedisin, edhe pse analistët ushtarakë thanë se ushtria ishte a buzuar në të gjitha këto për të promovojnë tregtarët e a rmëve, komentojnë media serbe.

Çështja e sigurisë së të gjithë operacionit u ngrit edhe para se të ndodhte, dhe asgjë nuk shkoi siç përcaktohet nga ligjet dhe rregullat e Ushtrisë Serbe, dyshohej pas lajmit për v dekjen e anëtarit të Forcës Ajrore Dejan Stojkoviç, i cili v diq gjatë përgatitjet për ushtrimin. VIDEO