Izraeli armatos fuqishëm shtetin evropian: 520 milionë dollarë kalojnë në llogarinë hebreje

Izraeli armatos fuqishëm shtetin evropian: 520 milionë dollarë kalojnë në llogarinë hebreje

Izraeli është pajtuar që t’i shesë Republikës Çeke sisteme për mbrojtje ajrore “Spyder” përmes një marrëveshjeje me vlerë 520 milionë
dollarë, njoftoi Ministria e Mbrojtjes e Izraelit.

Marrëveshja është nënshkruar për katër bateri të sistemit “Spyder”, i cili mbështetet në raketa ajër-ajër dhe është i zhvilluar për t’i penguar kërcënimet nga ajri, përfshirë aeroplanët, helikopterët dhe dronët. Këto sisteme do të prodhohen nga kompania izraelite, “Rafael”.