Shteti arab lëshon alarmin dhe kërkon ndihmën e SHBA-së: “Turqia po shet dronë në Afrikë!”

Shteti arab lëshon alarmin dhe kërkon ndihmën e SHBA-së: “Turqia po shet dronë në Afrikë!”

Turqia e ka zgjeruar eksportimin e dronëve të amratosur duke negociuar marrëveshje për shitje me Marokun dhe Etiopinë pas
përdorimit të suksesshëm të këtyre mjeteve në k0nfliktet ndërkombëtare, sipas katër burimeve të afërta me këto marrëveshje.

Agjencia “Reuters” raporton se shitja e dronëve turq në Etiopi paraqet rr ezik për p ërçarje në raportet tashmë të tensionuara mes Ankarasë e Kairos. Egjipti ka mosmarrëveshje me Etiopinë për shkak të një dige gjigante në Nilin e Kaltër. LAJMI I PLOTE