LAJMI MADH: Kosova i ofron Amerikës që të krijon bazë të përhershme ushtarake në Kosovë!

LAJMI MADH: Kosova i ofron Amerikës që të krijon bazë të përhershme ushtarake në Kosovë!

Kosova i ka ofruar mundësinë Shteteve të Bashkuara që të krijojnë një bazë të përhershme ushtarake në Kosovë.
Ky propozim, në emër të Qeverisë së Kosovës, është dhënë nga ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Armend Mehaj, i cili në Pentagon zhvilloi takim me nënsekretarin e Departamentit amerikan të Mbrojtjes, Colin Kahl.

Sipas një njoftimi për media, ministri Mehaj ka thënë se krijimi i një baze të tillë do t’i kontribuonte “shumë paqes dhe stabilitetit rajonal në Ballkan”. LAJMI I PLOTE