Dy superfuqitë botërore përplasen në det?! Pasi e paralajmëroi, marina ruse e ndjek luftanijen amerikane

Dy superfuqitë botërore përplasen në det?! Pasi e paralajmëroi, marina ruse e ndjek luftanijen amerikane

Marina ruse tha dje se dislokoi mjetet detare për të dëbuar lutfanijen r aketore amerikane USS Chafee, e cila sipas Moskës shkeli kufijtë detarë duke hyrë në ujëra “të mbyllura” për manovrat detare.

Krerët e marinës thanë se mjeti gjigant i flotës amerikane të Paqësorit tentoi të hynte në ujërat territoriale ruse të Lindjes së Largët, para se të devijonte kurs me afrimin e nëndetëses r aketore ruse “Admiral Tributs.”

In cidenti erdhi ndërsa Rusia dhe Kina kryen stërvitje të përbashkëta detare në zonë dhe pasuan takime të tjera të rr ezikshme të ngushta që përfshinin anije lutarake ruse dhe perëndimore. LAJMI I PLOTE