Ish-gjenerali i FSK-së: “Ushtria e Kosovës duhet të blejë aɾmatim të rëndë!”

Ish-gjenerali i FSK-së: “Ushtria e Kosovës duhet të blejë aɾmatim të rëndë!”

Jo në pak raste pikat kufitare mes Kosovës e Serbisë qenë destinacion i zhvillimeve dhe situatave më të acaruara. I tillë ishte edhe dyjavëshi i bllokadave në Jarinë e Bërnjak dhe situata monitorohej e tëra nga ajri.

Por këtë e bënin ushtarë të misionit të KFOR-it, ose serbët, pasi Kosova as nuk posedon helikopter të vet. Tash e tutje, ushtria e shtetit mund të bëhet me mjet të tillë ushtarak, ndër të tjera pajisje që pritet të blihen me një buxhet historik të ndarë për Forcën e Sigurisë së Kosovës për 2022-ën, 100 milionë. DEKLARATA E TIJ E PLOTE