A e keni ditur se sa baza ushtarake ka SHBA në të gjithë botën?!

Sa baza ushtarake ka SHBA jashtë vendit dhe llojet e atyre bazave? Amerika ka qindra baza ushtarake në të gjithë botën, nga Hondurasi në Australi, Japoni, Irak, Katar në Gjermani dhe Itali, duke mbuluar të gjitha kontinentet.

Sipas David Vine, një profesor i antropologjisë politike në Universitetin Amerikan në Uashington dhe autor i një libri mbi bazat amerikane, Shtetet e Bashkuara kanë rreth 800 baza ushtarake në më shumë se shtatëdhjetë shtete dhe rajone. LAJMI I PLOTE