Albin Kurti duhet të shpallë Kosovën Republikë të SHBA-së: Kjo do ta çmendte Serbinë!

Muajin e fundit, në veriun e Kosovës pati disa zhvillime me të cilat Serbia nuk u pajtua. Por pajtime me këto zhvillime dhe vendime të Qeverisë së Kosovës, nuk pati as një pjesë e BE-së. Së pari ishte vendimi për reciprocitet në targat serbe, gjë që solli shumë tensione në Kosovë, e pastaj edhe një aksion tjetër me Njësi Speciale për luftën kundër kontrabandës dhe mizorit të organizuar u krye në veri.

Këto aksione të Policisë së Kosovës, ngritën alarmin në Serbi. Aksioni për targat rezultoi me një marrëveshje në Bruksel, ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe asaj serbe. Ndërsa, një marrëveshje përfundimtare Kosovë-Serbia, akoma mbetet e largët, kjo për fatin se Kosova nuk pajtohet të krijojë Asociacionin e komunave me Shumicë serbe, e as ndërrim territoresh, ndërsa Serbia nuk pajtohet me kushtet e vendosura nga kryeministri Albin Kurti.

Por këto tensionet në veri a do të largojnë apo afrojnë palët në dialogun e Serbisë? Analisti politik prof. Sulejman Mehazi, vlerëson se zhvillimet në veri, do të afrojnë palët për një marrëveshje përfundimtare. LAJMI I PLOTE