Ambasadorët perëndimorë bëhen pishman: “Nuk do të ndërhyjmë në punët e Turqisë!”

Dhjetë ambasada në Turqi njoftuan përmes Twitterit se pajtohen me artikullin 41 të Konventës së Vjenës mbi Marrëdhëniet Diplomatike, që i nxit krerët e misioneve të huaja të mos ndërhyjnë në çështjet e brendshme të shteteve në të cilat shërbejnë.

Njoftimi u bë pasi SHBA, Kananda, Finlanda, Suedia, Danimarka, Norvegjia, Zelanda e Re, Holanda, Gjermania e Franca kërkuan javën që shkoi lirimin nga b urgu të aktivistit dhe filantropit, Osman Kavala, të b urgosur me pretendimin se ka pasur rol në p rotestat e parkut Gezi në 2013-ën dhe g rushtin e dë shtuar të shtetit në Turqi në vitin 2016, akuza këto të cilat ai vetë i ka hedhur poshtë me forcë.

Erdogan vendosi ta tërheqë deklaratën për shpalljen non grata të ambasadorëve perëndimorë, duke thënë se ata vetë kanë pranuar që në të ardhmen të jenë më të kujdesshëm”. LAJMI I PLOTE