Amerika ia tërheki veshin, Borrell zbutet ndaj Kosovës: Mbështes aksionin e policisë në veri të Kosovës

Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri Joseph Borrell ka ndryshuar qëndrim sa i përket aksionit të policisë së Kosovës në komunat veriore ku u g oditën grupe k r iminale të k rimit të organizuar. Ai pas aksionit i kishte quajtur ato “të njëanshme dhe të pakoordinuara”, duke thënë se rrezikojnë stabilitetin.

Por, krejt ndryshe ka deklaruar Borrell pas takimit që pati me Sekretarin Amerikan të Shtetit, Anthony Blinken. Në një komunikatë të përbashkët për media thuhet se e mbështesin angazhimin e Kosovës për l uftimin e k orrupsionit dhe k rimit të organizuar, e gjithashtu kanë d ënuar d h unën ndaj civilëve, gazetarëve dhe policisë. LAJMI I PLOTE