Erdogan bën deklarata provokuese pas nënshkrimit të marrëveshjes së mbrojtjes së Greqisë me SHBA dhe Francën

Marrëveshja e mbrojtjes së Greqisë me SHBA dhe Francën ka shkaktuar jo pak zemërim të Turqisë. Presidenti Erdogan gjatë një prononcimi të premten tha se ekziston mundësia që Turqia të p ushtojë përsëri Sirinë Veriore.

”L ufta jonë kundër tyre do të vazhdojë në një mënyrë tjetër. Ne do të bëjmë çdo l uftë kundër organizatave te rro riste, duke pasur parasysh forcat amerikane atje, si dhe kundër forcave të regjimit. “Ne jemi të vendosur ,” tha presidenti turk.

Dihet se Ankaraja shqetësohet nga prania e forcave amerikane në Siri, ndërsa presidenti turk akuzoi SHBA -në për mbështetjen e organizatave te rroriste.