Erdogan ‘godet’ shtetet që ndërhyn në punët e brendshme të Turqisë: “Unë sulmoj dhe nuk ndalem!”

“Unë jam duke s u l m uar, nuk po bëj hapa prapa”, tha presidenti turk Erdogan, për “k rizën” që lindi ditët e mëparshme me dhjetë ambasadorët në Ankara, për të cilët kërkoi që të shpalleshin non-grata.

Duke folur me gazetarët në kthimin e tij nga Azerbajxhani, presidenti turk u bëri thirrje ambasadorëve të huaj në vendin e tij që të respektojnë nenin 41 të Konventës së Vjenës, duke theksuar se “Turqia nuk është një shtet kujdestar” dhe duke i paralajmëruar ata:

“Një ambasador që kryen detyrat e tij në një vend me një histori kaq të lashtë si Turqia duhet ta dijë shumë mirë se ku mund të përfundojë diçka”. LAJMI I PLOTE