Erdogan i shpall luftë Sorosit: Turqia nuk është Kosovë dhe Shqipëri, nuk mund të luani me ne!

Erdogan foli gjatë kthimit të tij në Afrik,ë ku i pyetur nga gazetarët ai foli për lutfën kundër te r r orizmit do të vazhdojë me të njëjtin vendosmëri. Erdogan bëri komente të jashtëzakonshme lidhur me deklaratën e 10 ambasadorëve për thirrjen për lirimin e Osman K a valës, një filantropist i b urgosur që nga viti 2017.

“Ajo që është S0r0s në komunitetin ndërkombëtar, është rasti K a v a la. Tani po hyn edhe djali i S0r0s. Ai është si babai i tij. Ato duhen ndjekur me shumë kujdes. Për shembull, ata po përpiqen të depërtojnë në Ballkan, të f rikësojnë Ballkanin. Natyrisht, ne nuk do t’u japim atyre një mundësi, ata nuk duhet të jenë. Ata bëjnë gjëra të ngjashme në Kosovë, Maqedoni, Shqipëri, kudo. Prandaj, ne duhet ta vendosim atë nën vetëdijen tonë një herë. Elhamdulilah, ne si Turqi jemi të fortë dhe nuk mund të depërtojnë tek ne. Ka një rënie serioze të numrit të t e r r oristëve. Ne do të vazhdojmë lutfën kundër te r ro r izmit me të njëjtën vendosmëri”, tha ai.