Irani bën gati mbrojtjen raketore pas paralajmërimeve të SHBA-së dhe Izraelit

Irani bën gati mbrojtjen raketore pas paralajmërimeve të SHBA-së dhe Izraelit

Ushtria iranaine ka publikuar pamjet e manovrave të fundit ushtarake në vend, me testimet e sistemeve mbrojtëse a nti-r aketë. Zhvillimi vjen pasi SHBA dhe Izraeli kanë paralajmëruar vendin për programin e tij b ërthamor.

Ushtria tha se kishte testuar me sukses sistemet a nti-ajrore e anti-r aketore, në manovrat në shkretëtirat qendrore të vendit. “Sistemet ajrore të vendit janë plotësisht të përgatitura për të mbrojtur instalacionet vitale të vendit, me anë të një sistemi të përbërë prej disa shtresash filtruese,” tha Gjeneral Amir-Kader Rahimzadeh.