Jepet alarmi shqetësues në rajon: “Serbia po armatoset fuqimisht!”

Gazeta prestigjoze “The Economist” i ka kushtuar një shkrim “fushatës” së blerjes së a rmëve nga Serbia, dhe se sa shqetësuese mund të jetë kjo për fqinjët. Shkrimin e nis me një bisedë të presidentit të Serbisë Aleksandet Vucic.

“Ejani me mua”- më thotë presidenti serb Aleksandar Vucic. “Tani do të shihni një buzëqeshje në fytyrën time!”. Nga tarraca e godinës së presidencës në Beograd ai më tregon rrokaqiejt që ngrihen lart në qiell, dhe deklaron me tone triumfuese:“Jemi si një Feniks që ka rilindur nga hiri!”. LAJMI I PLOTE