Këto janë ushtritë më të fuqishme në Europë: “Njëra nga shtetet ka gati 4 milionë ushtarë!”

Ushtria e një vendi ka për qëllim ruajtjen e paqes, sigurimin dhe mbrojtjen e të gjithë personave që jetojnë në atë shtet. Madje, ka vende të botës që kontribojnë dhe shpenzojnë aq shumë në ato, sa që radhiten në majë të listave për ushtritë më të fuqishme.

Gjeografia, aftësitë logjistike, burimet natyrore, diversiteti i armëve dhe pasurisë e zhvillimi kombëtarë – të gjitha këto ndikojnë në fuqinë e ushtrisë së një vendi. Më poshtë u sjellim 3 ushtritë më të fuqishme në Europë. VAZHDO KETU