Kim Jong i ndalon qytetarët të ushqehen: “Hani më pak, deri në 2025-ën!”

Duket se Koreja e Veriut po vuan nga kriza e mungesës së ushqimit dhe për këtë qytetarët janë paralajmëruar nga lideri suprem i Koresë së Veriut, Kim Jong-un, që të hanë ma pak ushqim për 3 vite, të paktën deri në vitin 2025, kur të rihapin kufirin me Kinën.

Kufiri mes dy shteteve u mbyll në janar të 2020 si pasojë e pa nd em ise, duke shërbyer si masë paraprake për mospërhapjen e saj.

Kërkesa për produkte ushqimore tejkaloi ofertën duke bërë që çmimet të rriteshin duke ndikuar seriozisht ekonomikisht ekonominë e vendit. LAJMI I PLOTE