Kina kërcënon SHBA dhe Kanadanë: Po bëtë ndonjë lëvizje me luftanijet tuaja, ne do të reagojmë

Ushtria e SHBA ka rekuperuar trupin e një helikopteri MH-60S Seahawk nga fundi i detit në ujërat pranë Okinawa. Ushtria kineze reagoi ashpër ndaj kalimit të luftanijeve të Shteteve të Bashkuara dhe Kanadasë në ngushticën e Tajvanit, një veprim ky për të cilin tha se kërcënon qartazi paqen dhe stabilitetin në rajon.

“Forcat tona po vëzhgojnë çdo lëvizje të tyren dhe janë në gatishmëri të lartë të reagojnë në momentin më të parë. SHBA-ja dhe Kanadaja po provokojnë e po nxisin trazira”, thuhet në një deklaratë të saj. LAJMI I PLOTE