Macron dëshiron luftë midis Turqisë dhe Greqisë – ai ka një plan të poshtër!

Mediat turke citojnë burime të brendshme të pohojnë se Franca po i nxit vetë t ensionet mes Turqisë dhe Greqisë në mënyrë që t`i shesë a rmë kësaj të fundit.

Sipas burimeve në fjalë, qëllimi i Parisit zyrtar është të kompensoje humbjen nga pakti AUKUS, që i hoqi prej duarve marrëveshjen miliarda dollarëshe të nëndetëseve me Australinë.

Ndryshe, Turqia dhe Greqia ka kohë që janë në t ensione prej fillimit të kërkimit të naftës nga turqit në Detin Mesdhe. BURIMI I LAJMIT