Media franceze jep alarmin: A do të plasë lufta në Ballkan gjatë Krishtlindjeve?!

Situata në Ballkan është rikthyer sërish në qendër të vëmendjes dhe analizave gjeopolitike. Së fundmi media franceze “Courrier des Ballkans” ka publikuar një analizë për situatën në Bosnjë Hercegovinë. Ka mundësi që ky shtet të s hpërbëhet, proces i cili duket se ka gjetur edhe përkrahjen e Millorad Dodik, anëtari serb i presidencës së Bosnje Hercegovinës.

Milorad Dodik kishte vite që fliste për këtë dhe Republika Srpska hyri në një logjikë shkëputjeje. Nga ana kroate, Dragan Çoviç dëshiron të imponojë një reformë zgjedhore antikushtetuese. A ka filluar tashmë ndarja e Bosnjë-Hercegovinës? Do të ketë l uf të për Krishtlindje? Janë këto pyetjet dhe hipotezat që ngre media franceze në artikullin e saj. LAJMI I PLOTE