Ministri i jashtëm palestinez: “Kosova nuk është e pavarur, po u thomë vendeve tjera që mos ta njohin!!”

Ministri i jashtëm palestinez: “Kosova nuk është e pavarur, po u thomë vendeve tjera që mos ta njohin!!”

Ministri i Jashtëm palestinez sot në një deklaratë për mediat serbe ka ritheksuar edhe njëherë faktin se vendi i tij nuk do ta njoh Kosovën. Madje sipas tij, me vendosjen e ambasadës në Jeruzalem, Kosova nuk është as vend kandidat për njohje, pasi që sipas tij janë shkelur ligjet ndërkombëtare.

“Kosova po kërkon njohje nga vende të ndryshme, dhe hapi i tyre i parë është një shkelje e ligjit ndërkombëtar. Kjo me të vërtetë nuk i kualifikon ata që të konsiderohen si kandidatë për njohje. Nëse Kosova nuk respekton të drejtën ndërkombëtare, atëherë duhet të jetë pasojë”, tha ai. Madje ai thotë se Palestina po përpiqet që t’u thotë edhe vendeve tjera që të përmbahen nga njohja e Kosovës. DEKLARATA E TIJ E PLOTE