Nga SHBA-ja po vjen lajmi që po e dridhë Ballkanin: Greqia drejt njohjes së Kosovës?!

Shtetet e Bashkuara tē Amerikēs dhe Greqia nē njē deklaratē tē pērbashkēt kanē shprehur edhe pērkrahjen pēr integrimin euro-atlantik tē Kosovēs. Njohja e mundshme e pavarēsisē sē Kosovēs nga Greqia ēshtē pērfolur shumē kohēve tē fundit pas vizitave tē shkēmbyera mes kryediplomatēve tē tē dyja shteteve.

Diplomati grek Alexandros Mallias nē njē opinion tē tij para disa javēve ēshtē shprehur se intensifikimi i raporteve mes Prishtinēs dhe Athinēs mund tē finalizohen me njohje. Ministri i Jashtēm grek Nikos Dendias nē takimin qē ka pasur me Sekretarin e Shtetit Antony Blinken kanē dalē me njē deklaratē tē pērbashkēt lidhur me bashkēpunimin e dy shteteve nē disa fusha si ajo e bashkēpunimit rajonal mbrojtja dhe siguria sundimi i ligjit tregtia e investimet si dhe energjia e ambienti. Nē deklaratē ēshtē pērmendur edhe Kosova dhe pērkrahja qē Sh BA-ja dhe Greqia i japin shtetit mē tē ri nē integrimet eu ro-atlantike. LAJMI I PLOTE