Pas 30 viteve ringjallet fuqia botërore: Nxjer ushtrinë dhe tanket duke bërë ushtrime masive ushtarake

Për herë të parë pas gati 30 viteve, Forcat Tokësore Japoneze të Vetëmbrojtjes po zhvillojnë ushtrime masive ushtarake mbarëkombëtare për t’u përgatitur për ndonjë k0nflikt të mundshëm.

Që nga mesi i shtatorit, rreth 100.000 anëtarë të personelit, 20.000 automjete e 120 mjete fluturuese janë përfshirë në ushtrime të ndryshme në mbarë vendin, të përqendruara në gatishmërinë operacionale, shkruan CNN, transmeton Gazeta Express. LAJMI I PLOTE