Rusia mban manovra “pushtimi të Ukrainës” me 40 luftanije e 30 avionë në Detin e Zi

Rusia ka mbajtur sot manovra masive pushtimi në gadishullin e Krimesë me më shumë se 40 luftanije e 30 avionë gjuajtës, në një shfaqje të t m e rrshme force pranë Ukrainës.

Në pamjet e publikuara nga Moska shiheshin lëshime r a ketore, praktikë bo m bardimi dhe zbarkime bregdetare të simuluara, të publikuara nga rrjeti televiziv i ministrisë së mbrojtjes Zvezda.

Fushata është e fundit e një serie stëvitjesh gjigante të porosituara nga qeveria e Putin. Një zëdhënës i ushtrisë ruse tha se “l u ftimet e simuluara” përfshijnë grupe të simuluara a r mike që hyjnë në Krime për të kryer s u lm e te r r oriste, ose për të destabilizuar situatën në rajone të tjera të jugut të Federatës. LAJMI I PLOTE