Serbia vazhdon bisedimet me Rusinë: Nuk heqim dorë nga Zajednica

Drejtori i së ashtuquajturës zyra për Kosovë Petar Petkoviç ka biseduar me ambasadorin rus Harçenko, të cilin e njohu me situatën e sigurisë në Kosovë , pas ngjarjeve të fundit dhe zgjedhjeve lokale, kumton kjo zyrë.

“S u lmet dhe p r esionet ndaj popullit serb në Kosovë janë gjithnjë e më të shpeshta, që tregon edhe serioziteti i incidenteve të fundit, ku brenda 20 dite, njësitet speciale të a r m atosura ROSU jo legalisht ndërhynë në veri”, tha Petkoviç.

„Gjatë i n c identit të 13 tetorit, pjesëtarët e njësive policore kanë sh tënë nga a r më zj a rri në popullin duarthatë dhe me atë rast u p la gos një qytetar në Zveçan dhe vetëm fal përmbajtjes së serbëve u evitua t ragjedia që mund të kishte pasoja për gjithë regjionin” tha ai. DEKLARATA E TIJ E PLOTE