SHBA dhe BE dalin me deklaratë të përbashkët kundër Serbisë – dridhen çetnikët!

Bashkimi Europian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë dalë sot me një deklaratë të përbashkët për Ballkanin Perëndimor. Duke iu referuar tensioneve të fundit në veri, BE dhe SHBA thonë se dh u n a ndaj civilëve, gazetarëve, policisë dhe autoriteteve të tjera në veri është e papranueshme.

“Theksojmë rëndësinë e dialogut të lehtësuar nga BE, i cili është mekanizmi kryesor për të adresuar normalizimin gjithëpërfshirës të marrëdhënieve midis Serbisë dhe Kosovës. Pas javëve të fundit të tensionit në veri të Kosovës, ne inkurajojmë të dyja palët që të angazhohen në de-përshkallëzim të vazhdueshëm dhe të qëndrueshëm dhe të shmangin veprimet që këcrënojnë stabilitetin. Ne mirëpresim dhe mbështesim angazhimin e Kosovës për të lutfuar k0rrupsionin dhe k ri m in e organizuar, dhe ritheksojmë se dh u na kundër civilëve, gazetarëve, policisë ose autoriteteve të tjera është e papranueshme”, thuhet në deklaratë.