Turqia do të ndërtojë bazë të dronëve ushtarakë në Ukrainë

Në një deklaratë për shtypin ukrahinas, Ministri i Mbrojtjes i Andrey Taran, deklaroi se ndërtimi i qendrës së mirëmbajtjes SİHA, e cila është planifikuar të ndërtohet në Ukrainë nga Baykar e cila prodhon “Bayraktar TB2 SİHA” për forcat e ar matosura ukrahinase mund të fillojnë në nëntorin e ardhshëm.

Sipas lajmeve të Sputnik, Taran tha, “Është planifikuar të ndërtohet një qendër për trajnimin, mirëmbajtjen dhe riparimin e automjeteve, me burimet e kompanisë Bayraktar në Ukrainë. Toka në të cilën do të ndërtohet kjo bazë nuk do të jetë në zotërim të Bayraktar, ajo konsiderohet tokë ukrainase dhe pronë e formcave të a rmatosura, ndërsa ndërtimi i bazës do të financohet nga kompania Bayraktar”, tha ai.