Ushtria e Kosovës prezanton snajperin më modern të kohës: E fuqishme dhe shumë precize

Forca e Sigurisë së Kosovës, gjatë stërvitjeve qe kishte në ‘Defender Europe 2021’, kishte prezantuar dhe përdorur një nga a r m ët më moderne dhe më të fuqishme që bënë pjesë në grupin e snajperëve. Bëhet fjalë për modelin “B arrett”.

Sipas të dhënave që gjenden në ueb faqen amerikane që përshkruan këtë a r më të fuqishme, ajo ka karakteristika të jashtëzakonshme. E njohur edhe si M82 (a1 / a3), M107 dhe ‘light fifty’, “Barrett” është një p u s hkë e kalibrit 0,50 (12,7 mm x9 mm NATO) e përdorur nga Forcat e Operacioneve Speciale të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.