Izraeli po planifikon ta suImon Iranin pa ndihmën e SHBA-së!

Izraeli po planifikon ta suImon Iranin pa ndihmën e SHBA-së!

Izraeli është i aftë të ndërmarrë veprime ushtarake k u n d ë r Iranit edhe pa mbështetjen e SHBA-së, tha një zyrtar i lartë izraelit.

Ushtria izraelite do të përdorë “aftësi të ndryshme” nëse është e nevojshme për të ndaluar programin b ë r t h a m o r të Teheranit, tha Ram Ben-Barak, i cili kryeson Komitetin e Mbrojtjes dhe Politikës së Jashtme të Knesset-it.

Izraeli nuk do të lejojë që Irani, i cili është a g r e s o r i më i madh në Lindjen e Mesme, dhe ndoshta në botë, të fitojë kapacitete b ë r t h a m o re, tha Ben-Barak për radion izraelite FM103. Ai nuk pranoi të shtjellonte planet ushtarake të IDF-së, por tha se “iranianët e kuptojnë inteligjencën tonë dhe aftësitë suI muese“. LAJMI I PLOTE