Bie bora e parë në shtetin evropian: 15 centimetra borë bllokojne disa rrugë

Ditët e fundit bora e parë ka rënë në shumë vende malore. Veçanërisht në Kantonin Valis dhe në kantonin Graubünden, si dhe në gjithë rajonin alpin ka rënë deri në 15 centimetra borë, shkruan 20minuten.ch.

Sot u prit që “linja e borës” të zbresë 200 metra më poshtë se deri më tani, gjegjësisht borë do të bjerë edhe në lartësitë prej 1300 metrash, transmeton albinfo.ch. Me fillimin e borës u desh të mbylleshin kalimet (qafat) e para alpine. LAJMI I PLOTE