Bosnja nuk ndahet, ndërkombëtarët japin mesazhin e qartë: Serbinë e ‘falimentojmë’ sa hap e mbyll sytë!

Komuniteti ndërkombëtare e ka kritikuar ashpër politikën e anëtarit serb të presidencës boshnjake, Milorad Dodik që paralajmëroi një ndarje të Republikës Srpska.

Sipas gazetes boshnjake klix.ba, deklaratat e fundit të diplomatëve të huaj dhe personave përgjegjës të institucioneve ndërkombëtare financiare, reagojnë se vec të tjerash, një nismë e tillë bart në vetvete dhe rrezikun e falimentimit.

I dërguari i posacëm i Shteteve të Bashkuara në Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, foli në mbylljen e vizitës së tij në Sarajevë për sanksione ndaj disa zyrtarëve nëse kokëfortësia e Dodikut, vazhdon. LAJMI I PLOTE