Dhjetra vrima shfaqen papritur në tokën e shtetit të njohur: Çfarë po ndodh atje?!

Kohët e fundit është duke shfaqur një fenomen natyrorë që shkencëtarët e konsideruan si më të çuditshmin në Tokë, në Siber veri-lindje të Rusisë u dëgjuan sh përthime të forta.

Këto sh përthime rezultuan në dhjetëra kratere dhe vrima të mëdha, kjo ngjarje e papritur përkon me ndryshimet e tjera që ndodhin në të gjithë Polin e Veriut.

Studimet klimatike tregojnë gjithashtu se “Akullnajat po ngrohen dhe po shkrihen me shpejtësi, gjë që mund të ketë pasoja të rënda për banorët e Arktikut dhe për botën”. LAJMI I PLOTE