Kina i del në krah Pakistanit: Ia shet avionët më të aftë luftarakë në Azi

Forcat ajrore të Pakistanit përballen me disavatanzh në rritje ndaj fqinjit të tyre të madh India, të cilët kanë marrë së fundmi numra të konsiderueshëm të gj uajtësve të rëndë rusë Su-30MKI dhe një numër më të vogël gjuajtësish francezë Rafale.

Su-30 konsiderohet si avioni më i aftë l uftarak në Azi ndërsa modelet më të vogla Rafale kompletojnë aftësitë gjuajtëse dhe shquhen për raketat e rangut te gjate ajër-ajër Meteor, që i japin avantazh të konsiderueshëm ndaj forcave ajrore të Pakistanit. LAJMI I PLOTE